top of page

ILMS

Sokkal nagyobb sikere lett a projektnek, mint eredetileg gondoltuk. Szerencsés helyzetben voltunk mert a kutatásból kieső termékdarabkákat a egy magyarországi önkiszolgáló mosodahálózatában tudtunk éles körülmények között tesztelni, így sok olyan visszajelzést és tapasztalatot tudtunk még beleépíteni a fejlesztésbe, amelyeket korábban gondolni se mertünk volna.

 

A kutatás több fő területből állt, így nézzük területenként az eredményeket.

ILMS automata

 

Ahogy eredetileg is terveztük, egy forradalmian új mosoda vezérlést sikerült kifejlesztenünk. A kész prototípus(-szerű) automata a piacon (jelen ismereteink szerint) a legfejlettebb technológiák segítségével képes egy önkiszolgáló mosodát, teljesen személyzet nélkül működtetni. Rengeteg felmerült probléma megoldásával és a beszállítók fáradhatatlan munkájának segítségével modern és költséghatékony alkatrészekből sikerült mindezt összeállítani. A vezérlőszoftver távoli monitorozáshoz adatokat tud szolgáltatni a cloud rendszernek, ahol olyan információk láthatók az automatáról és a mosodáról, amelyek előtte eddig nem voltak elérhetőek. Ezzel drasztikusan csökkenthető a mosodák üzemeltetési költsége, erre nagyon büszkék vagyunk. Várakozásokkal szemben, az automata szerviz igénye alacsony lett, mivel igyekeztünk az elektro-mechanikus mozgásokat minimalizálni a fejlesztés során. Kutatásunknak köszönhetően a merevítés várakozásokon felüli lett és olyan anyagból készült az automata doboz, amely a piacon látott megoldásoknál jobban tudja védeni az automata készpénz tartalmát.

Mobil alkalmazás

 

Szerencsénk volt, mert egy magyarországi önkiszolgáló közreműködésével a mobil alkalmazást is éles környezetben tudjuk tesztelni próbaüzem keretein belül. Azt vettük észre, hogy embereknek kifejezetten hiányzik, ha nem elérhető az alkalmazás és nem tudnak mosógépet foglalni. Ahogy az korábban sejtettük, ezek az önkiszolgáló modosodákban a vendégek nem egyenletesen érkeznek és vannak olyan periódusok, amikor “dugó” van és emberek sorban állnak. Azok az emberek, akik foglaltak előre, szerencsére, mert nem kell sorban állniuk. Kutatásokból kiderült, hogy vannak az alkalmazásnak mellékhatásai, amely csak a próbaüzem során derült ki, pl. Hiába várakozik valaki a mosodában és még lett volna szabad mosógép, de kénytelenek vagyunk ezt fenntartani azoknak, akik foglaltak. Így a foglalások jövőbeli árazása még kétséges, hogy oldható meg üzletileg, viszont egy biztos, a mosoda vendégek rendkívül elégedettek (kutatásaink szerint főleg a fiatalabb generáció), hogy digitálisan is “használhat” egy mosodát. Fontos megjegyeznünk azt, hogy a célppiac egy elég lassan mozgó iparág és rengeteg avult technológiát alkalmaznak, amelyet a fejlesztésünk kiválthat.

 

Cloud vezérlés

 

Az összes hálózatra kötött automata a cloud vezérlőnek köszönhetően távolról menedzselhető. Olyan adatok láthatók, amelyeket eddig a mosodaüzemeltetők nem is feltételeztek, hogy relevanciával bír, és hogy lehetséges automatikusan kezelni. Pl. ha elfogyott a készpénz vagy túl sok készpénz van valamelyik mosodában, akkor távolról ez monitorozható. Kutatásainkból kiderült, hogy fontos, hogy egy mosoda offline is képes legyen működni, így egy intelligens szinkronzicáiós mechanizmust fejlesztettünk, amely képes tolerálni az internetkapcsolat hiányát. Az előkészítő tanulmány outputjai és a piaci tesztelés során igényként felmerült felhasználói funkciókat automatikusan beépítettük a fejlesztésbe, így elmondható hogy a vezérlés mellett a jelenleg igényelt beállítási lehetőségeket sikeresen fejlesztettünk a cloud vezérlő alapjaira, pl. Egyenlegek kezelése, kuponkód használata, kedvezményes árak (online regisztráció) vagy árazási egyéb szabályok stb.. Mindezek mellett a cloud vezérlő két fajta admin felületen is elérhető.

bottom of page